Het gemak van beton laten storten


Beton laten storten: waar moet je op letten?

Beton storten is iets wat goed moet gebeuren, maar als je het met zorgt doet én geen twee linker handen hebt, dan kun je het zeker zelf doen. Je kunt het ook laten storten. Wel is het verstandig om je in te lezen voordat je het beton laat storten, zodat je zeker weet dat alles goed gaat. Je kan het storten immers maar 1 keer goed doen. Hieronder vind je de belangrijkste punten op een rij als je je beton wilt laten storten.

OfferteBel: 0183 730432

Vijf punten om op te letten als je beton wilt laten storten

Beton laten storten doe je waarschijnlijk niet elke dag en daarom is het handig om te weten waar je rekening mee moet houden.

Beton storten

#1: De juiste bekisting

Beton laten storten kan een eenvoudige klus zijn. Het is dan echter wel zaak dat de bekisting voor het te storten beton op een goede manier gemaakt is. Deze bekisting kun je ook door een professional laten maken, waardoor je zeker weet dat het op een goede manier gebeurt. Of kijk hier voor een aantal tips als je de bekisting zelf maakt.

#2: De betonsoort

De toepassing van beton heeft invloed op de betonsoort. Waar ga je het beton voor gebruiken? Is het de fundering voor een gigantisch huis, of wil je een voederbakje voor de vogels in beton laten storten? Dat zijn twee andere toepassingen die soms vragen om een andere betonsoort. Zo heb je vloeibaar beton, maar ook beton met fijn grind. Allemaal soorten die van toepassing zijn voor andere doeleinden. Voordat je het beton gaat laten storten, is het goed om dat duidelijk te hebben. Zo zijn er nog meer betonsoorten waar je niet meteen aan denkt wanneer je de toepassing van het beton al weet. Zo bestaat er lichtbeton, zwaar beton, schoon beton, kleurbeton en snel hardend beton. En dat is slechts een greep uit alle soorten beton die er op de markt zijn. Als je de toepassing weet, kan de specialist (zoals Betonstorten.nl) je tijdens het bestellen van het beton advies geven over de betonsoort.

#3: Waar en wanneer?

Waar en wanneer wil jij je beton laten storten? Een hele belangrijke vraag voor elke leverancier. Zij hebben vaak een planning en jouw levering moet daar natuurlijk in passen. Wil jij jouw beton laten storten op een bijzonder moment, dan kan het zijn dat hier extra kosten voor berekend worden. Doe het altijd in goed overleg, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij Betonstorten.nl houden wij zelf ook van duidelijkheid, dus zullen die verrassingen je zeker bespaard blijven.

#4: De hoeveelheid beton er nodig is

Als je beton laat storten, is het natuurlijk goed om te weten hoeveel beton je nodig hebt. Wil je 50m3 beton of 5m3? De eerste hoeveelheid zal langer duren om te verwerken dan de tweede, waardoor er meer tijd nodig is op de planning. Daarnaast zal een grotere hoeveelheid het beton per kubieke meter ook goedkoper maken. Mocht je dus twee klussen hebben, laat het beton voor die klussen dan tegelijkertijd komen als dat mogelijk is. Dat scheelt je in vervoerskosten en de kosten per kubieke meter beton.

#5: Hoeveel je zelf meehelpt

Je kunt denken: ik laat een leverancier bij mij beton storten en hij regelt het verder maar. Je kunt ook helpers (familie en vrienden) optrommelen om mee te helpen. Vele handen maken licht werk, dus zal dat ervoor zorgen dat de klus sneller geklaard is. En hoe sneller de klus geklaard is, hoe beter dat voor jou en de leverancier is. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om tijdens de pauze met z’n allen een worstenbroodje te eten.

Zojuist gestort beton

Tot slot

De belangrijkste punten die je moet weten om beton te laten storten heb je nu op een rij. Maar de beste tip: ga voor jezelf na welke optie het beste is. Zelf storten of laten doen. Weet je het niet zeker, neem dan contact op. Beton storten doen we immers al lange tijd en stellen de juiste vragen om jou het best te kunnen helpen. Betonstorten.nl staat graag voor je klaar.