Kosten van een betonvloer


Kosten betonvloer: waar moet je op letten?

Prijzen voor beton kunnen flink verschillen. De kosten voor een betonvloer dus ook. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je rekening mee dient te houden als het over de kosten van een betonvloer gaat. Zo zijn er verschillende soorten beton die je voor je vloer kunt gebruiken, maar zijn er ook verschillende aanbieders in de markt en verschillende manieren om beton af te nemen. Bij Betonstorten.nl kun je met al je vragen terecht. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt, én dat je goed zit qua kosten.

OfferteBel: 0183 730432

Welke aspecten hebben invloed op de kosten van een betonvloer?

Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die invloed hebben op de kosten van je betonvloer. Als je deze boven water krijgt, kun je bij Betonstorten.nl meteen een prijs opvragen.

Gladde betonvloer in huis

#1: De toepassing van de betonvloer

Natuurlijk dient het beton als basis voor je vloer. Er is echter wel een verschil of er nog iets overheen komt te liggen of niet. Wil je er bijvoorbeeld tegels overheen lijmen, dan is het verstandig om voor een andere betonsoort te kiezen dan wanneer het beton zichtbaar blijft. De uitstraling en toepassing van het beton zijn van invloed op de samenstelling. Is de vloer maar een aantal centimeter dik, dan heb je ander beton nodig dan wanneer je een hele grote dikte met vloerverwarming en stalen wapening erin hebt zitten. Een andere toepassing betekent dus andere kosten voor de betonvloer.

#2: Het type beton dat je gebruikt voor de betonvloer

Als je weet wat de toepassing van de betonvloer precies gaat zijn, kun je binnen die toepassing nog kiezen voor verschillende typen beton. De samenstelling hangt af van de wensen, wat weer van invloed is op de kosten voor de betonvloer. Verschillende typen zijn bijvoorbeeld: lichtbeton, zwaar beton, kleurbeton, snel hardend beton, schoon beton en ga zo maar door. Allemaal verschillende typen die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Heb je bijvoorbeeld weinig tijd voordat er een tegelvloer over het beton heen komt, dan kies je eerder voor snel hardend beton. De toepassing in combinatie met de eisen van het beton bepalen uiteindelijk het type.

#3: Leverplaats en -tijd van de betonvloer

Wil je morgenochtend een betonvloer gestort hebben, dan is dat óf onmogelijk, óf heel erg duur omdat hemel en aarde bewogen moeten worden om dat te regelen. Datzelfde geldt voor de locatie. Is de locatie moeilijk bereikbaar of heel ver van de betoncentrale vandaan, dan zal het duurder zijn dan wanneer het om de hoek is. De combinatie plaats en tijd moet daarom niet vergeten worden in de berekening van de kosten van een betonvloer.

#4: De hoeveelheid beton er nodig is voor de betonvloer

Hoeveel beton je nodig hebt voor het storten van de betonvloer is relatief simpel uit te rekenen. Je vermenigvuldigt de lengte, breedte en de hoogte met elkaar, waardoor je uitkomt op het aantal kubieke meter (of m3). Bijvoorbeeld: de lengte van de kamer is 12 meter, de breedte 6 meter en de vloer moet 20 centimeter dik zijn. Dan bereken je het aantal kubieke meter als volgt: 12 x 6 x 0,20 = 14,4 m3 beton. Het is verstandig om bij de bestelling van beton rekening te houden met een verspilling van circa 5%, waardoor je in geval er iets niet helemaal goed gaat, het karwei toch af kunt maken. Hierover kan Betonstorten.nl je overigens goed adviseren.

#5: De hulp die je nodig hebt bij het storten van de betonvloer

De kosten van een betonvloer hangen ook af van de hulp die je nodig hebt bij het storten. Wil je dit helemaal zelf doen, dan is het raadzaam om een aantal bekenden in te schakelen die je erbij helpen. Je kan er ook voor kiezen om er een professional bij te laten helpen. Waar je ook voor kiest, Betonstorten.nl helpt je graag totdat deze klus helemaal geklaard is.

Terras van betton

Tot slot

De kosten van jouw betonvloer worden dus beïnvloed door een aantal uiteenlopende factoren. Als het goed is, heb je na het lezen van bovenstaande informatie een beeld van deze verschillende aspecten. Wil je meer weten of advies over jouw betonvloer? Betonstorten.nl helpt je maar al te graag!