Betonpomp huren

Beton storten met betonpomp

Er zijn verschillende manieren om beton te lossen uit een betonwagen. In de meeste gevallen is de efficiëntste loswijze het storten van beton met een aanhangerpomp. Het storten met een aanhangerpomp, ook wel mini betonpomp genoemd, gaat snel doordat u een hoge stortsnelheid heeft en moeilijke plekken eenvoudig kan bereiken. 

Bij betonstorten.nl verhuren wij 2 typen betonpompen: de aanhangerpomp en de giekpomp. Met de aanhangerpomp en giekpomp heeft u de keuze om of zelf te storten of om het beton te laten storten. Welke pomp het beste kan worden toegepast en wat de voordelen zijn van de betonpompen leest u in dit artikel.

Prijs betonpomp huren

Wilt u de prijs weten voor het huren van een betonpomp voor uw betonstort? Vul dan onze betoncalculator in. Wilt u alleen een betonpomp huren? Neem dan contact met ons op.

Wanneer stort u beton met een betonpomp?

- Moeilijk bereikbare plek

- Beton stort groter dan 2m3 beton

- U wilt snel en efficiënt beton storten

Aanhanger betonpomp

De aanhanger betonpomp wordt vooral ingezet bij een moeilijk bereikbare plek. Met een moeilijk bereikbare plek bedoelen we een plek die de betonwagen niet kan bereiken. Dit kan komen doordat de ondergrond onverhard zoals in een tuin of de betonwagen te groot is. In deze situaties maakt u gebruik maken van een aanhangerpomp, deze zijn compact en licht. 

Aanhanger betonpomp

Hoe werkt een aanhanger betonpomp?

Het beton wordt vanuit de betonmixer gestort in de stortbak van de betonpomp. Hieronder ziet u hoe het beton vanuit de goot van de betonwagen in de aanhanger betonpomp wordt gestort. De aanhangerpomp verpompt het beton door de slang die gekoppeld is aan de achterkant van de betonpomp.

betonpomp

Het zijn vooral deze dunne slangen die erg handig zijn bij het bereiken van moeilijke plekken. De slangen kunnen makkelijk aan elkaar gekoppeld worden, tot wel 300 meter lang! Hieronder een voorbeeld van hoe de slangen tijdens een beton stort aan elkaar gekoppeld zijn. 

Dunne slangen betonpomp

Naast de slangen blijft de aanhanger betonpomp zelf altijd noodzakelijk doordat deze de kracht(motor) heeft om het beton te verpompen. De betonwagen heeft geen motor die beton kan verpompen.

Efficiëntie & tijd

De betonpomp kan tot wel 21 m3 beton storten per uur. Daarnaast kan u met een betonpomp ook het beton goed verdelen tijdens de stort. Doordat het beton door slangen verpompt wordt en niet met kruiwagens naar de stort gaat morst u ook minder beton en hoeft u niet heel de tijd heen en weer te lopen.

Giekpomp 

Een giekpomp wordt voornamelijk gebruikt voor een grote beton stort. De giekpomp is voordelig omdat deze meer capaciteit heeft dan een aanhangerpomp. Ook kan de giekpomp groot grind verpompen (32mm). Een aanhangerpomp kan alleen tot 16mm grind verpompen. Een giekpomp wordt vaak ingezet als er meer dan 50 kuub verpompt moet gaan worden.

Wanneer u kiest voor een giekpomp moet u rekening houden met de opstelruimte deze is 5 meter of meer. Ook moet u rekening houden met de draagkracht van de ondergrond. De giekpomp kan niet op onverhard terrein staan. Onze giekpomp op de foto hieronder kan een afstand overbruggen tot 38 meter. Het nadeel van een grote giekpomp ten opzichte van een aanhangerpomp is dat er meer mensen nodig zijn om de beton te storten en te verdelen.

dunne slangen betonpomp

Wanneer heeft u geen betonpomp nodig

- De betonwagen kan de stortplaats bereiken en vanuit de goot storten

- U heeft een kleine beton stort (minder dan 2m3) en genoeg kruiwagens en mankracht om een kleine afstand (minder dan 20 m2) te overbruggen.

Betongoot betonwagen

Het is zonde als u een betonpomp huurt terwijl dit niet nodig is. Kan de betonwagen dicht genoeg bij de stort komen en is de ondergrond sterk genoeg?  Dan kan u kijken of het beton vanuit de goot gestort kan worden in de bekisting. De goot van een betonwagen kan tot 2,5 meter uitgeschoven worden aan de achterkant en aan de zijkant kan de goot tot 1,5 meter uitgeschoven worden.

Beton storten met kruiwagen? 

Wanneer het storten vanuit de betonwagen niet mogelijk is kan u ook kiezen om het beton van de betonwagen naar de bekisting te vervoeren met een kruiwagen. Voornamelijk bij kleine hoeveelheden tot 2 m3 beton kan u hiervoor kiezen.

Om 1m3 beton te storten heeft u ongeveer 16-20 kruiwagens nodig. Kiest u voor deze methode zorg dan dat u genoeg kruiwagens en mankracht heeft. Mocht u over openbare plekken lopen met de kruiwagens hou er dan ook rekening mee dat kruiwagens vaak lekken. En dat u de straat of stoep moet schoonmaken. 

Prijs van beton storten met pomp

Bent u benieuwd naar de prijs van het storten van beton met of zonder pomp? Bereken met onze betoncalculator binnen 3 stappen uw prijs voor een beton stort met of zonder pomp. Heeft u andere vragen of komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.