Tarieven

De prijs van beton storten hangt van een aantal factoren af:

Regio :

De prijs van beton hangt onder meer af van de regio. Sommige regio’s zijn duurder. Deze prijsverschillen worden hoofdzakelijk veroorzaakt door de centrale dichtheid en de bereikbaarheid over water. Beton is samengesteld uit cement, grind en zand. Deze worden het goedkoopst in bulk aangevoerd per schip. Als de centrale dicht bij het water ligt kan er goedkoper beton geproduceerd worden. Daarnaast is de prijs van beton afhankelijk van het aantal concurrerende centrales in de buurt. Als er meerdere centrales in een bepaalde regio aanwezig zijn, zal er door de concurrentie een lagere beton prijs gehanteerd worden.

Samenstelling :

Beton kan op verschillende manieren worden samengesteld. Deze verschillende samenstellingen zijn van invloed op de prijs om het beton te storten. Hoewel er vele variaties zijn worden er hoofdzakelijk 3 parameters gebruikt om de beton samen te stellen. Dit is de betonsterkte, milieuklasse en plasticiteit van beton. Deze drie parameters reguleren de hoeveelheid cement, zand, grind en hulpstoffen. Over het algemeen geldt: hoe hoger de betonsterkte, milieuklasse of plasticiteit van beton, hoe hoger de prijs en kwaliteit van het beton.

Ondervracht :

Een gemiddelde betonmixer kan 9 tot 14 kuub beton vervoeren. Het is voor een betoncentrale kostbaar om een mixer te laten rijden voor een kleine hoeveelheid beton. Daarom rekenen de betoncentrales een toeslag bij een kleine lading. Dit is om de transportkosten te compenseren. Deze toeslag wordt ook wel ondervracht genoemd.

Prijs uitrekenen

Wil je uitrekenen hoeveel een bepaalde hoeveelheid beton kost? Of hoeveel het kost om beton te laten storten? Neem dan contact met ons op. Of reken gratis binnen 3 stappen jouw prijs uit met onze betoncalculator