!

Beton storten?

Bereken hier uw prijs

GRATIS OFFERTE

BEREKEN BETONPRIJS

Beton storten, hoe doe je dat?

beton storten voor vloer in tuin

Beton zelf storten kan een mooie kostenbesparing opleveren, maar kan ook een grote mislukking worden. Wij laten u in het artikel hoe stort ik beton? De beste methode zien met de benodigde gereedschappen. 

Gaat u beton storten, beton bestellen of beton laten storten? Bijvoorbeeld voor een verbouwing aan uw huis voor een uitbouw, garage, tuinhuis, schutting, noem maar op, dan is vaak hiervoor een fundering nodig. Deze fundering wordt over het algemeen gemaakt van beton. Voor een echte “doe het zelver” volgt dan direct de vraag: ga ik zelf beton bestellen en beton storten of laat ik beton storten? Waar moet ik op letten bij het bestellen van beton? Wat komt er allemaal bij kijken? Beton storten, hoe doe je dat? Een aantal dingen zijn belangrijk, zoals bijvoorbeeld de dikte van de betonvloer en de droogtijd van beton.

Op BetonStorten.nl vindt u alle informatie over beton bestellen en uw beton stort. Van prijs tot uitvoering. Wij voorzien u graag van de benodigde informatie om te bepalen of u zelf uw beton gaat storten en hoe u dat het beste kunt doen.

Betoncentrales Nederland

Ziet u uzelf nog geen beton storten? Geen probleem! Voor een strak eindresultaat kunt u kiezen voor een all-in beton stort. In dat geval verzorgen wij het hele stortproces. En bent u verzekert van een geslaagde beton stort.

Bij Betonstorten.nl bespaart u tientallen euro’s op uw betonstort, want wij hebben korte lijnen met betoncentrales en bieden daardoor beton voor de scherpste prijs en dat tegen de beste kwaliteit. Profiteren van onze lage beton prijzen? Vraag dan een gratis offerte aan, of bereken uw beton prijs.

Wilt u een betonpomp huren Of beton bestellen met pomp? Bereken eenvoudig uw prijs met onze betoncalculator.

Een dikke 10 .. Alles is echt super netjes verlopen. Van te voren contact gehad via mail. Foto's gestuurd en een datum afgesproken. Zeer vriendelijke werknemer , die mij ter plekke nog tips gaf over afplakken en na behandeling voor het beste resultaat. Alles is ook netjes en schoon achter gelaten. Een werknemer die zijn vak verstaat. Top Bedrijf.
top bedrijf. alles volgens afspraak. vlotte communicatie. mooi eindproduct. ik zou er opnieuw zaken mee doen.
Dit was een geweldige ervaring. Hoewel de mannen wat later waren omdat de routeplanner ze naar een andere plaats stuurde, hebben ze geweldig werk gedaan. De mooie compacte betonpomp (aanhanger achter een bus) kon gewoon op straat staan waardoor de betonmixer er gemakkelijk in kon storten. De slang werd keurig door de tuin geleid, het storten en uitvlakken was in een klein uur gebeurd. Aardige kerels, geen rommel of resten beton achtergelaten, werkelijk veel beter, sneller en goedkoper dan zelf 5 m3 mixen. Een keurige waterpas fundering en vloer waar ik prima op verder kan bouwen. Een aanrader!
Gister een vloer all-in(met afrijen, zonder vlinderen) laten storten. Het plannen en organiseren verliep heel soepel, was in twee telefoongesprekken van 5 minuten geregeld. Peter en Simon hebben de vloer er netjes in gelegd, relaxte gasten bovendien. ben erg tevreden.
De stort van een betonvloer onder mijn overkapping is prima verlopen. De man die kwam storten attendeerde ons nog extra op de schade die de slang aan zou kunnen richten aan onze tegels en gaf ons nog de gelegenheid hier maatregelen voor te treffen. Ook wat extra afplakwerk van wanden kon nog tijdig gebeuren. Vloer is netjes en vlak gelegd en klaar voor afwerking met plavuizen.
Vandaag beton laten storten geregeld door betonstorten.nl. Twee dagen voor levering bleek dat we 1m3 te weinig hadden maar dit kon zonder problemen geregeld worden. Ruim op tijd kwam zowel de pompwagen als de betonwagen ter plaatse en de heren waren uiterst vriendelijke, behulpzaam maar vooral bekwaam. Geen afraffelwerk op vrijdagmiddag maar gewoon heel fijn gewerkt. De vloer ligt er super bij. Onze dank is groot.
12.00 was afspraak, helaas nog geen berichtje, ikzelf gebeld, duurde langer door allerlei redenen, kan maar niet zonder de klant het te laten weten. werd toen wel teruggebeld uiteindelijk werd het 13.20 en toen goed geholpen . (advies bij ca 1 M3, dan 1,5M3 bestellen ook bij aanhangwagenmixer?vond ik al erg veel en zei dat ook, zelf toen besloten 1,25 M3 te bestellen dit bleek ook zeker 20% teveel, 20cm balk nu 25 geworden ze hadden maar verlies van halve kruiwagen. Mannen zeiden ; ook groter; 0,5M3 verlies is alleen bij grote-kraanmixer, dus telefonisch advies onjuist en dan zit je met dat overige spul .blij dat ik me technische boerenverstand gebruikt heb. verder lijkt de beton goed te zijn vandaar toch nog drie sterren gegeven. hoop dat ze dit in het voortraject en communicatie bij andere beter gaan doen. mvrgr
Het team van BetonStorten.nl heeft geweldig werk geleverd. Het contact verliep vriendelijk met duidelijke uitleg op al mijn vragen. Met de all-in optie is het storten tip-top verzorgd, een mooie gladde vloer als resultaat en alles keurig opgeruimd na afloop.
Betonstorten.nl heeft bij ons een nieuwe betonvloer met een betonpomp gestort. Duidelijke afspraken gemaakt die ze allemaal netjes zijn nagekomen. Vloer is netjes ingetrild en netjes glad afgewerkt. Top werk geleverd jongens! Scherpe prijs en na afloop alles weer netjes schoongespoten en netjes achter gelaten. Zal jullie zeker aanbevelen.

Stappenplan voor het storten van beton

Stap 1: Bekisting plaatsen

Stap 1: Bekisting plaatsen

Om beton te kunnen verwerken is beton tijdens het storten vloeibaar. Dit wordt ook wel plastisch genoemd. Dat wil zeggen dat het beton enigszins de neiging heeft uit te vlakken en gemakkelijker is te nivelleren. Daarom dient het te storten beton ingesloten te zijn, anders loopt het weg.

Het insluiten van beton kan door middel van bestaande muren of door het aanbrengen van een zogenaamde bekisting. Plaats de bovenkant van de bekisting op dezelfde hoogte als de bovenkant van de betonvloer. Dan kan de bovenkant van de bekisting worden gebruikt als geleiding om, bijvoorbeeld door middel van een rij, de betonvloer uit te vlakken.

Stap 2: Betonijzer vlechten

Stap 2: Betonijzer vlechten

Tijdens het uitharden krimpt beton een beetje. Om scheurvorming in het beton te voorkomen is het belangrijk om betonijzer/wapening toe te passen. Neem bij voorkeur een wapeningsnet van 8 mm dik met een maaswijdte van 15 cm. Plaats de wapening op hoogteblokjes zodat het betonijzer iets boven het midden op ongeveer 2/3 ligt, gezien vanaf onderkant van de betonvloer.

Bij dikke betonvloeren vanaf 16 cm is het verstandig om gebruik te maken van een dubbele wapening. Dit is meestal van toepassing als er auto's over de betonvloer gaan rijden, zoals bijvoorbeeld voor een oprit. Met een dubbele wapening is de betonvloer beter bestand tegen trek- en drukspanningen. 

Stap 3: Beton storten

Stap 3: Beton storten

Het beton is bestelt en klaar om gestort te worden. U verdeelt het beton tijdens het storten gelijkmatig over de vloer en controleer de storthoogte met een waterpasinstrument zoals een laser. Werk de toplaag van de betonvloer vlak af met een rij. Wacht een aantal uur na het storten van het beton, voordat er over de betonvloer kan worden gelopen.

In de zomer zal dat ongeveer tussen de 4 en 8 uur na het storten van het beton zijn. In de winter kan dit tot wel de volgende dag duren. Leg folie over het gestorte beton en laat deze bij voorkeur 2 weken liggen om scheurvorming te voorkomen. Eventueel kan i.p.v. folie de betonvloer worden nat gehouden met water. Doe dit de eerste 48 uur nadat de betonvloer is gestort. Voor meer informatie over de droogtijd van beton

Betonpomp huren?

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Gratis offerte