!

Beton storten?

Bereken hier uw prijs

GRATIS OFFERTE

BEREKEN BETONPRIJS

Beton storten, hoe doe je dat?

beton storten voor vloer in tuin

Beton zelf storten kan een mooie kostenbesparing opleveren, maar kan ook een grote mislukking worden. Wij laten u in het artikel hoe stort ik beton? De beste methode zien met de benodigde gereedschappen. 

Gaat u beton storten, beton bestellen of beton laten storten? Bijvoorbeeld voor een verbouwing aan uw huis voor een uitbouw, garage, tuinhuis, schutting, noem maar op, dan is vaak hiervoor een fundering nodig. Deze fundering wordt over het algemeen gemaakt van beton. Voor een echte “doe het zelver” volgt dan direct de vraag: ga ik zelf beton bestellen en beton storten of laat ik beton storten? Waar moet ik op letten bij het bestellen van beton? Wat komt er allemaal bij kijken? Beton storten, hoe doe je dat? Een aantal dingen zijn belangrijk, zoals bijvoorbeeld de dikte van de betonvloer en de droogtijd van beton.

Op BetonStorten.nl vindt u alle informatie over beton bestellen en uw beton stort. Van prijs tot uitvoering. Wij voorzien u graag van de benodigde informatie om te bepalen of u zelf uw beton gaat storten en hoe u dat het beste kunt doen.

Betoncentrales Nederland

Ziet u uzelf nog geen beton storten? Geen probleem! Voor een strak eindresultaat kunt u kiezen voor een all-in beton stort. In dat geval verzorgen wij het hele stortproces. En bent u verzekert van een geslaagde beton stort.

Bij Betonstorten.nl bespaart u tientallen euro’s op uw betonstort, want wij hebben korte lijnen met betoncentrales en bieden daardoor beton voor de scherpste prijs en dat tegen de beste kwaliteit. Profiteren van onze lage beton prijzen? Vraag dan een gratis offerte aan, of bereken uw beton prijs.

Wilt u een betonpomp huren Of beton bestellen met pomp? Bereken eenvoudig uw prijs met onze betoncalculator.

Ik bestelde 1m3 beton en had 940 liter maximaal nodig. In mijn beleving is 1m3 1000 liter. Je raad het al ik had te weinig om onze funderingsbalk vol te storten. En niet een klein beetje, daarna heb ik nog 240 liter zelf moeten mengen met zakken om de 1000 liter te halen. Ik heb dus net 2/3m3 liter beton ontvangen. Hierop contact opgenomen met de servicedesk en kreeg geen credit voor het te weinig geleverde. Dit vind ik niet netjes, maak er dan melding van dat je altijd 25% meer moet bestellen, staat ook niet duidelijk op hun website. Die 750 geleverde liters kostte mij € 388,- dure grap achteraf!!!!
Super bedrijf!!! Ze waren stipt op tijd. Snelle en nette levering, super aardig personeel. Ik had te veel beton besteld, dit van te voren aangegeven; geen probleem meneer we passen het aan en u krijgt een geld terug.
Werk al vaker met betonstorten.nl, altijd super netjes en dus super tevreden.
We hebben beton besteld bij betonstorten.nl omdat ; het goedkoop is makkelijk te bestellen is,op de dag van storten zijn ze stipt optijd en zeer vriendelijke mannen en ze werken netjes en maken geen rommel .echte vakmensen dus . Bedankt betonstoren.nl
Vriendelijke lui en en hebben goed werk geleverd. Vooral blij dat het zo snel kon. Dinsdag gebeld en donderdag beton. Super 👍🏻
Heb een betonvloer laten storten, mannen heb het vakkundig snel en meedenkend uitgevoerd. Hoewel het betreffende communicatie tussen het moment van bestellen en leveren niet slecht is, zou ik toch nog een aantal punten mee willen geven: - bevestig de avond van te voren dat de levering daadwerkelijk doorgaat, stukje zekerheid. Zeker bij een all in levering toch wel key. - geef aan dat bij een all in levering enig afval uit de pomp komt, hiervoor zijn een 2 tal specikuipen ed benodigd, die ook zelf dienen te worden afgevoerd
Dik tevreden over het resultaat en de service. Het waren vriendelijke mensen.
Ontzettende fijne positieve mannen die kwamen storten. Zeer vakkundig en rustig. Ik was niet heel bedreven in het betonvlechten als vrouw zijnde... maar het werd goedgekeurd. Het ziet er prachtig uit! Dank je wel P&A
Afgelopen woensdag is het beton bij mij gestort, zeer tevreden hoe dat is gegaan. Ik raad betonstorten zeker aan.
Keurig geleverd zoals afgesproken. Aardige chauffeurs en prettige communicatie. Bij een volgende keer zullen we zeker weer kiezen voor betonstorten.nl

Stappenplan voor het storten van beton

Stap 1: Bekisting plaatsen

Stap 1: Bekisting plaatsen

Om beton te kunnen verwerken is beton tijdens het storten vloeibaar. Dit wordt ook wel plastisch genoemd. Dat wil zeggen dat het beton enigszins de neiging heeft uit te vlakken en gemakkelijker is te nivelleren. Daarom dient het te storten beton ingesloten te zijn, anders loopt het weg.

Het insluiten van beton kan door middel van bestaande muren of door het aanbrengen van een zogenaamde bekisting. Plaats de bovenkant van de bekisting op dezelfde hoogte als de bovenkant van de betonvloer. Dan kan de bovenkant van de bekisting worden gebruikt als geleiding om, bijvoorbeeld door middel van een rij, de betonvloer uit te vlakken.

Stap 2: Betonijzer vlechten

Stap 2: Betonijzer vlechten

Tijdens het uitharden krimpt beton een beetje. Om scheurvorming in het beton te voorkomen is het belangrijk om betonijzer/wapening toe te passen. Neem bij voorkeur een wapeningsnet van 8 mm dik met een maaswijdte van 15 cm. Plaats de wapening op hoogteblokjes zodat het betonijzer iets boven het midden op ongeveer 2/3 ligt, gezien vanaf onderkant van de betonvloer.

Bij dikke betonvloeren vanaf 16 cm is het verstandig om gebruik te maken van een dubbele wapening. Dit is meestal van toepassing als er auto's over de betonvloer gaan rijden, zoals bijvoorbeeld voor een oprit. Met een dubbele wapening is de betonvloer beter bestand tegen trek- en drukspanningen. 

Stap 3: Beton storten

Stap 3: Beton storten

Het beton is bestelt en klaar om gestort te worden. U verdeelt het beton tijdens het storten gelijkmatig over de vloer en controleer de storthoogte met een waterpasinstrument zoals een laser. Werk de toplaag van de betonvloer vlak af met een rij. Wacht een aantal uur na het storten van het beton, voordat er over de betonvloer kan worden gelopen.

In de zomer zal dat ongeveer tussen de 4 en 8 uur na het storten van het beton zijn. In de winter kan dit tot wel de volgende dag duren. Leg folie over het gestorte beton en laat deze bij voorkeur 2 weken liggen om scheurvorming te voorkomen. Eventueel kan i.p.v. folie de betonvloer worden nat gehouden met water. Doe dit de eerste 48 uur nadat de betonvloer is gestort. Voor meer informatie over de droogtijd van beton

Betonpomp huren?

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Gratis offerte