Wat is beton?

Samenstelling van beton

Beton bestaat hoofdzakelijk uit cement, zand, grind en water. Om het beton een hogere sterkte en tegelijkertijd een betere verwerking te geven worden er door de betoncentrale hulpstoffen toegevoegd om de betonkwaliteit te verbeteren en te garanderen.

Om beton zelf aan te maken wordt over het algemeen cement:zand:grind gemengd in de verhouding 1:2:3 de zogenaamde boerenbeton of stampbeton. Gebruik zo min mogelijk water om een zo hoog mogelijke sterkte te verkrijgen. De juiste hoeveelheid aanmaakwater is bereikt als het beton net geen ballen meer vormt in de betonmolen. Het aanmaken van beton met een schep is af te raden doordat het hierdoor bijna onmogelijk is de beton goed te mengen.

Wanneer u beton gaat storten voor uw woning, zoals een aanbouw of veranda, is het verstandig het beton online te bestellen. Hierdoor bent u verzekerd van een gegarandeerde kwaliteit. Tevens adviseren wij u om voor het betonstorten uw verbouwing altijd door te nemen met een bouwbegeleider of constructeur. Er is niets zo vervelend als schade achteraf, zoals scheuren of een verzakking.