Wat is beton?

Wat is de samenstelling van beton?

gestorte betonvloer buitenBeton bestaat hoofdzakelijk uit cement, zand, grind en water. Om het beton een hogere sterkte en tegelijkertijd een betere verwerking te geven worden er door de betoncentrale hulpstoffen toegevoegd om de betonkwaliteit te verbeteren en te garanderen. Behalve kwaliteit kan de samenstelling ook zo aangepast worden dat de droogtijd van beton korter wordt.

Mengverhouding beton

Om beton zelf aan te maken wordt over het algemeen cement:zand:grind gemengd in de verhouding 1:2:3 de zogenaamde boerenbeton of stampbeton. Gebruik zo min mogelijk water om een zo hoog mogelijke sterkte te verkrijgen. De juiste hoeveelheid aanmaakwater is bereikt als het beton net geen ballen meer vormt in de betonmolen. Het aanmaken van beton met een schep is af te raden doordat het hierdoor bijna onmogelijk is het beton goed te mengen.

Beton online bestellen

Wanneer u beton gaat bestellen voor uw woning, aanbouw of veranda, is het verstandig het beton online te bestellen. Hierdoor bent u verzekerd van een gegarandeerde kwaliteit. Tevens adviseren wij u om uw verbouwing altijd door te nemen met een bouwbegeleider of constructeur. Er is niets zo vervelend als schade achteraf, zoals scheuren of een verzakking in het beton.

Hoeveelheid beton bestellen

Wanneer u online beton wilt bestellen moet u het aantal kuub beton berekenen dit berekent u  door de lengte * breedte * dikte van de betonvloer uit te rekenen. Op onze bereken het aantal kuub beton pagina vind u een voorbeeld van een berekening.

Weet u al hoeveel beton u nodig heeft en wilt u beton bestellen? Reken dan binnen 3 stappen uw prijs uit voor beton met onze betoncalculator. Heeft u andere vragen neem dan contact met ons op.