Goedkoop beton


Goedkoop beton: waar moet je op letten?

De prijs voor beton kan erg verschillen. Die prijs komt voort uit verschillende aspecten. Goedkoop beton hoeft niet per se slecht te zijn en kan gewoon toereikend zijn voor de doeleinden waarvoor het beton gebruikt gaat worden. Denk je dat het beton té goedkoop is, schakel dan altijd een vertrouwenspersoon in die jou advies kan geven. Betonstorten.nl is altijd scherp in de prijsstelling en neemt zijn adviserende rol als specialist erg serieus. Waar je op moet letten en welke aspecten beton goedkoop maken vind je hieronder.

OfferteBel: 0183 730432

Welke aspecten zorgen voor goedkoop beton?

Verschillende soorten beton hebben verschillende prijzen. Maar wat zorgt er nu voor dat beton goedkoop is? Hieronder hebben we de vijf belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet.

Voordelig beton storten

#1: De toepassing van (goedkoop) beton

Een grote invloed op hoe goedkoop beton kan zijn, is waar je het beton voor gaat gebruiken. Moet het beton heel veel draagkracht hebben, bijvoorbeeld als het als fundering dient voor een groot bouwwerk, dan heeft het beton een samenstelling nodig die dit kan hebben. Beton met een dergelijke samenstelling zal duurder uitkomen dan wanneer het minder draagkracht nodig heeft. Goedkoper beton heeft over het algemeen minder eisen. Blijft het beton niet zichtbaar, is de benodigde draagkracht niet heel hoog en hoeft het niet per se heel snel te drogen, dan kan het goedkoop beton zijn.

#2: De eigenschappen van het beton

In het verlengde van de toepassing van het beton, liggen de eigenschappen van het beton. Welke soort beton er nodig is (dus welke eigenschappen het heeft) is van grote invloed op hoe goedkoop beton kan zijn. Voorbeelden van verschillende soorten zijn: lichtbeton, zwaar beton, schoon beton, snel hardend beton en kleurbeton. En er zijn er nog veel meer met specifieke eigenschappen. Over het algemeen kan gezegd worden, hoe minder specifieke eisen er gesteld worden aan het beton, hoe goedkoper het kan zijn.

#3: Levertijd en –plaats van het beton

Ook hier geldt: hoe minder specifieke eisen de levertijd en –plaats heeft, hoe goedkoper het zal zijn. Heb je beton met spoed nodig, dan kan dit extra kosten met zich meebrengen. Wil je beton gestort hebben op een erg moeilijk bereikbare plaats, dan kan dit extra kosten met zich meebrengen. Goedkoop beton betekent: makkelijke levering.

#4: De hoeveelheid beton die er nodig is

Het is natuurlijk logisch dat de hoeveelheid beton die je nodig hebt een grote invloed heeft op de totaalprijs. Het is echter wel zo: hoe meer beton je nodig hebt, hoe goedkoper het in verhouding wordt. Als je 25 m3 beton nodig hebt, zal de totaalprijs hoger zijn dan wanneer je 10 m3 nodig hebt. De prijs per kubieke meter zal bij de levering van 25 m3 beton echter goedkoper zijn. Hoeveel beton je nodig hebt reken je gemakkelijk uit door: lengte x breedte x diepte van het te vullen oppervlak uit te rekenen.

#5: De hulp die je nodig hebt bij het storten

Heb je helemaal niemand nodig om het beton te storten en doe je het helemaal alleen (dit raden we af), dan liggen de kosten voor het beton waarschijnlijk lager dan wanneer je hulp inschakelt. En hulp is er in verschillende mate. Heb je alleen hulp nodig bij het storten of ook bij bijvoorbeeld het egaliseren? Hoe langer jij hulp nodig hebt, hoe duurder het beton uiteindelijk wordt. Om verrassingen achteraf te voorkomen is het handig om vooraf een totaalprijs af te spreken met je leverancier.

Tot slot

Nu heb je een idee van de factoren die bepalen of beton goedkoop is of niet. Let wel op als het beton té goedkoop lijkt te zijn. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan ís het vaak ook te mooi om waar te zijn. Betonstorten.nl is een betrouwbare partner en helpt je van begin tot eind, altijd tegen de laagst mogelijke prijs!