De kosten van beton


De kosten van beton: waar moet je op letten?

De kosten voor beton kunnen om verschillende redenen erg uiteenlopen. Zo zijn er veel verschillende aanbieders, maar zijn er ook een hoop diverse soorten beton. Je kunt het laten leveren, maar je kunt het ook zelf maken van cement, zand, grind en water. In dit laatste geval zijn de kosten voor beton soms lager, maar loop je wel het risico dat jouw beton niet aan de juiste eisen voldoet. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het bestellen van beton.

OfferteBel: 0183 730432

Welke aspecten hebben invloed op de kosten van beton?

Er zijn diverse soorten beton op de markt, maar de betonsoort is niet het enige wat invloed heeft op de kosten van beton. Hieronder hebben we de belangrijkste punten uiteengezet die van invloed zijn op de kosten van beton.

Betonnen vloer storten

#1: De toepassing van het beton

Een vraag die van grote invloed is op de samenstelling, en dus de kosten van beton is: Waar ga je het beton voor gebruiken? Is er bijvoorbeeld veel draagkracht nodig? Moet het beton er van zichzelf mooi uitzien? Of moet het beton heel snel drogen omdat er binnen een aantal dagen een tegelvloer op gelijmd moet worden? Allemaal aspecten die invloed hebben op de samenstelling van het beton, wat bepalend is voor de uiteindelijke prijs die je per kubieke meter beton betaalt.

#2: Het type beton

De kosten hangen ook af van het type beton. Er zijn veel verschillende soorten beton in omloop. Zo heb je lichtbeton, kleurbeton, zwaar beton, schoon beton, snel hardend beton, en nog veel meer soorten. De kosten voor de verschillende soorten lopen dan ook uiteen. In zijn algemeenheid: hoe meer bijzondere eisen er gesteld worden aan het te leveren beton, hoe hoger de kosten uit zullen vallen. De toepassing, in combinatie met de verschillende wensen en eisen aan het beton, bepaalt uiteindelijk het meest geschikte type beton voor de klus.

#3: Leverplaats en -tijd van het beton

Wanneer en waar het geleverd moet worden, heeft ook invloed op de kosten van het beton. Als iets – bij wijze van spreken – naar de andere kant van het land gebracht moet worden, dan zijn de kosten vanzelfsprekend hoger dan wanneer het adres om de hoek is. Dat geldt ook voor de tijd en datum van levering. Als er op Kerstavond om 21.00 uur geleverd moet worden, dan zal daar een aardige toeslag op zitten. Wil jij je levering op een normaal tijdstip op een normale werkdag, dan is dat natuurlijk goedkoper. Daarom dient er ook rekening gehouden te worden met deze twee aspecten.

#4: De hoeveelheid beton er nodig is

De regel is: hoe meer beton, hoe lager de kosten per kubieke meter. Zo zal de totaalprijs hoger uitvallen als je meer bestelt, maar omdat de vaste kosten hetzelfde zijn, betaal je relatief minder. Daarnaast is het bij beton ook zo dat het schaalvoordeel oplevert bij grotere afname. Heb je twee klussen waar beton mee gemoeid is, laat de levering dan gelijktijdig plaatsvinden, dat scheelt je in de uiteindelijke kosten.

#5: De mate van hulp tijdens het storten

Doe je alles helemaal alleen (dit is af te raden), dan zullen de kosten lager uitvallen. Wil je zeker zijn dat het professioneel gebeurt, dan is een beetje hulp nooit weg. Het inschakelen van hulp kan op het eerste gezicht lijken op een extra kostenpost, maar het kan ook kostenbesparend werken. Doe je het namelijk zelf en gaat er iets fout, dan zal dit ook weer extra kosten met zich meebrengen.

Resultaat betonstorten

Tot slot

Nu heb je een idee wat er allemaal van invloed is op de uiteindelijke kosten van beton. Heb je deze factoren in beeld, dan is het gemakkelijk om bij Betonstorten.nl een offerte aan te vragen. Heb je niet alles in beeld? Ook dan helpt Betonstorten.nl je hier graag bij.