De prijs van beton


Prijs beton: wat kost het en waar moet je op letten?

Prijzen voor beton kunnen sterk uiteenlopen. Je hebt natuurlijk verschillende aanbieders, verschillende manieren om het af te nemen en verschillende soorten beton. De samenstelling van het beton is ook een grote, prijsbepalende factor. Daarnaast kun je het beton natuurlijk zelf maken met cement, zand en grind, maar dat brengt veel meer risico’s met zich mee. Vaak ben je dan uiteindelijk ook niet goedkoper uit dan wanneer je beton bij een groothandel bestelt. Hieronder vind je alle aspecten die invloed hebben op de prijs van beton.

OfferteBel: 0183 730432

Prijs beton: welke aspecten hebben er invloed op?

Om bij het begin te beginnen: er zijn verschillende soorten beton op de markt. Maar daar blijft het niet bij. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die invloed hebben op de prijs van je beton.

Gestort en gladgestreken beton

#1: De toepassing van het beton

Van invloed op de prijs van het beton, is waar je het beton voor gaat gebruiken. Is het bedoeld voor de fundering van een kasteel bijvoorbeeld, dan is een hoge draagkracht van het beton zeer belangrijk. En beton met een hele hoge draagkracht heeft natuurlijk een andere samenstelling dan lichtbeton. Blijft het beton zichtbaar? Dan is het uiterlijk van het beton weer belangrijk, wat weer zorgt voor een andere samenstelling. Elke andere toepassing zorgt uiteindelijk dus voor een andere samenstelling en prijs van het beton.

#2: Het type beton

In het verlengde van de toepassing van het beton vinden we het type beton. Ook dit heeft een belangrijke invloed op de samenstelling en dus op de prijs. Verschillende toepassingen hebben vaak een ander type beton nodig. Lichtbeton, schoon beton, zwaar beton, kleurbeton en snel hardend beton zijn allemaal verschillende typen beton die in de markt verkrijgbaar zijn. De toepassing, gecombineerd met de verschillende wensen en eisen aan het beton bepalen uiteindelijk het type beton dat het best gebruikt kan worden.

#3: Leverplaats en -tijd van het beton

Iets waar niet iedereen onmiddellijk aan denkt, maar de leverplaats en –tijd heeft ook invloed op de prijs van beton. Het is echter volkomen logisch, dat wanneer een betonvrachtwagen honderd kilometer af moet leggen naar plaats van bestemming, dit meer kosten met zich meebrengt dan wanneer de plaats van levering om de hoek is. De levertijd is vooral van invloed op de prijs als er veel spoed achter zit of het een hele ongewone datum of tijd betreft, zoals ’s nachts of gedurende feestdagen.

#4: De hoeveelheid beton er nodig is

Hoeveel beton je nodig hebt is ook van invloed op de prijs. Als je 50 m3 beton nodig hebt, zal je minder geld per kuub kwijt zijn, dan wanneer je 5 m3 nodig hebt. Dit komt omdat de vaste kosten – zoals het vervoer en bepaalde minimale arbeid – dan verdeeld worden over een groter geheel, waardoor het beton relatief gezien goedkoper wordt.

#5: De hulp die je nodig hebt voor het storten

Beton wordt niet in een pakketje op je stoep afgeleverd, waarmee je aan de slag kan. Er zijn verschillende mogelijkheden qua levering. Zo kan er geholpen worden bij het storten en het egaliseren van het beton, wat natuurlijk meer kosten met zich mee zal brengen dan wanneer je alles op eigen houtje doet.

Betonnen vloer

Tot slot

Als het goed is, heb je nu een idee van de factoren die invloed hebben op de prijs van de levering van beton. Heb jij vragen over bijvoorbeeld de toepassing of het type van het beton wat je nodig hebt, of heb je hulp nodig bij het storten? Daarvoor kun je altijd terecht bij Betonstorten.nl. Jouw rechterhand bij het storten van beton.