Prijs beton storten


De prijs voor beton storten: waar moet je op letten?

De prijs voor het storten van beton kan erg verschillen. Er zijn veel verschillende soorten beton, aanbieders en omstandigheden die hier invloed op hebben. Maar er zijn meer factoren waarop je op moet letten als je beton gaat bestellen. Waar je op moet letten als je de prijs wilt berekenen van het storten van beton vind je hier.

OfferteBel: 0183 730432

Welke aspecten hebben invloed op de prijs van beton?

Er zijn een hoop verschillende soorten beton op de markt, maar dat is niet het enige waar je rekening mee dient te houden. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die invloed hebben op de prijs voor beton storten.

Beton storten

#1: De toepassing van het te storten beton

Een grote invloed op de prijs van het storten van beton, is waar je het beton voor gaat gebruiken. Is het bedoeld voor de fundering van een groot gebouw, dan is een hoge draagkracht en grote mate van stevigheid natuurlijk zeer belangrijk. Vanzelfsprekend heeft beton met een hoge draagkracht een hele andere samenstelling dan lichtbeton. Blijft het beton zichtbaar, dan is het uiterlijk van het beton weer belangrijk, wat weer zorgt voor een andere samenstelling. Die samenstelling is medebepalend voor de prijs van het storten van beton.

#2: Het type beton dat gestort moet worden

Naast de toepassing, is het soort beton een belangrijke graadmeter om erachter te komen wat de prijs van het beton storten zal zijn. En er zijn veel verschillende soorten beton. Lichtbeton, zwaar beton, schoon beton, snel hardend beton, kleurbeton en ga zo maar door. In principe geldt: hoe meer speciale eisen het type beton heeft, hoe hoger de prijs voor het storten van het beton zal uitvallen.

#3: De plaats en tijd van het beton storten

Zit er spoed bij? Moet het beton gestort worden op een moeilijk bereikbare plek? Moet het ’s avonds geleverd worden? Is het een lange afstand rijden van een betoncentrale? Allemaal vragen die invloed hebben op de uiteindelijke prijs voor het storten van beton. Vaak zijn de plaats en tijd gangbaar, waardoor de invloed op de prijs vrij laag is, maar dat is zeker niet altijd het geval. Het is daarom zaak hier rekening mee te houden wanneer je het beton bestelt.

#4: De hoeveelheid beton die er nodig is

Hoe meer kubieke meter beton je nodig hebt, hoe hoger de totaalprijs, maar hoe lager de prijs per kubieke meter. Het aantal kubieke meters bepaal je door de lengte, breedte en diepte van de bak die volgestort moet worden met elkaar te vermenigvuldigen. Heb je twee projecten kort op elkaar waar beton nodig is, zorg er dan voor dat je het beton voor beide projecten tegelijk laat storten. Dit kan een groot prijsvoordeel opleveren.

#5: De hulp die je nodig hebt voor het storten

Ben jij de ultieme en een tikkeltje eigenwijze doe-het-zelver? Dan kan het zijn dat je de hele klus alleen gaat doen. Wil je echter professionele hulp, zodat je zeker weet dat het beton storten goed gebeurt, dan zal de prijs hoger liggen. Het risico dat je loopt als je het zelf doet is echter dusdanig hoog, dat het vaak tijd- en kostenbesparend werkt om toch hulp in te schakelen.

Tot slot

Na het lezen van dit stuk heb je waarschijnlijk een goed beeld van de invloeden op de prijs van beton storten. Wil je meer informatie over deze aspecten, of wil je weten hoe je erachter kunt komen welk beton geschikt is voor jouw klus? Laat het weten. Betonstorten.nl helpt je er graag bij.